Mustafa Kemal Mahallesi
2118.Cadde No:4 Çankaya/ANKARA

KİRACI/KAT MALİKLERİ AYDINLATMA METNİ

İşbu aydınlatma metni Maidan İş ve Yaşam Merkezi Toplu Yapı Yönetimi (“Yönetim”) ve yönetim tarafından iş ve yaşam merkezinin yönetim hizmetleri ve kişisel veriler bakımından veri sorumluluğu sözleşme ile devredilmiş Ege Yönetim Sistemleri Gayrimenkul Danışmanlığı A.Ş. (“Veri Sorumlusu”) (“Maidan”) (“Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ’nun 10. Maddesine uygun olarak Maidan İş ve Yaşam Merkezi Kiracıları ve Kat Maliklerine ait Kişisel Verilerinin ve Özel Nitelikli Kişisel Verilerinin işlenmesine ilişkin açıklamalarda bulunmak amacıyla yazılmıştır.

Sayın İş ve Yaşam Merkezi Sakinleri,
Maidan tarafından işlenen kişisel verilerinizi önemsiyoruz. Verilerinizi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununu kapsamında öngörülen ilke ve esaslara uygun olarak işlediğimizi, güvenliği sağlanmış ortamlarda sakladığımızı ve haklarınız konusunda oldukça hassas davrandığımızı belirtmek isteriz.

Aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamında sizlere; işlediğimiz kişisel verilerinizi, bu verilerinizi hangi işleme amaçları kapsamında işlediğimizi, kimlere ve hangi amaçlarla aktarılabileceğimizi, verilerinizi hangi yollarla ve hukuki sebeplerle topladığımızı ve kanun kapsamında hangi haklara sahip olduğunuzu bildirmek isteriz.

A. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

Maidan İş ve Yaşam Merkezi Toplu Yapı Yönetimi Maltepe V.D./6100629103 Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2118. Cadde No:4 ÇANKAYA/ANKARA ve Ege Yönetim Sistemleri Gayrimenkul Danışmanlığı A.Ş. Maltepe V.D./3250765645 Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2118. Cadde No:4-A/171 ÇANKAYA/ANKARA Kanun kapsamında “Veri Sorumlusudur”.

B. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER VE İŞLEME AMAÇLARI

Maidan İş ve Yaşam Merkezi yaptığı kiralama ve yönetim faaliyetlerinde müşterilerine, kat maliklerine, kiracılarına ve kiracısının personeline ilişkin aşağıda sayılan verileri, ilgili kanunda ve diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenmekte ve saklanmaktadır. İşbu aydınlatma metni ile kiracıların, kiracı personellerinin ve kat maliklerinin aydınlatılması amaçlanır.

Kimlik, iletişim, müşteri işlem, finans, pazarlama, işlem güvenliği, mesleki deneyim verileri gibi kişisel veriler, Maidan İş ve Yaşam Merkezinin yaptığı ofis, mağaza, ATM, araç yeri, depo, toplantı salonu kiralama faaliyetlerinde sözleşme kurulabilmesi ve sözleşmelerin ifası, mağaza ve ofis kiracıları ile yürütülecek iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Maidan İş ve Yaşam Merkezi teknik, bakım, onarım, temizlik ve güvenlik faaliyetlerinin yürütülmesi, Apsiyon Yönetim Sistemi yönetim ve faaliyetlerinin yürütülmesi, Maidan İş ve Yaşam Merkezi yönetim hizmetlerinin gerektirdiği gibi yerine getirilebilmesi, işletme yönetmeliğinin uygulanabilmesi, giriş çıkışların güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla kiracı, kat malikleri ve personellerine geçiş kartı temininin yapılabilmesi, sakinlerden aidat, fatura ve diğer ortak alan giderleri gibi giderlerin toplanabilmesi, araç yeri tahsisinin sağlanması, depo kiralarında deponun tesliminin sağlanması, taşınmaza ve kiracıya ilişkin oluşacak acil durumlarda haber verilebilmesi, acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği ve doğruluğu süreçlerinin yürütülmesi, denetim / etik faaliyetlerinin yürütülmesi, taşınmazlara erişim yetkilerinin yürütülmesi, Maidan faaliyetlerinin mevzuata uygun yürütülmesi, fatura düzenlenmesi gibi finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, firma / ürün / hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, fiziksel mekân güvenliğinin temini, Maidan içi iç denetim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, genel kurul ve yönetim kurulu faaliyetlerinin yerine getirilebilmesi, kiracı/ müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, kiracı/ müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, taşınır mal ve kaynakların güvenliğinin temini, Maidan operasyonlarının güvenliğinin temini, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, ofis/mağaza yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi, ofis ve mağaza ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi, reklam/kampanya promosyon süreçlerinin yürütülmesi gibi işleme amaçları doğrultusunda işlenir. Kamera kayıtları, plaka, araç türü gibi fiziksel mekân güvenliği verileri, Maidan’ın fiziksel mekanlarının güvenliğinin temini, erişim yetkilerinin yürütülmesi, araç yeri tahsis ve kiralama sözleşmelerinin kurulabilmesi, acil durum süreçlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülebilmesi, denetim / etik faaliyetlerinin yürütülmesi, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi gibi işleme amaçları doğrultusunda işlenir. Görsel ve işitsel kayıtlara ilişkin veriler Maidan etkinlik ve sosyal medya yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, verilecek

geçiş kartlarının bilgi güvenliği açısından güvenilirliğinin sağlanması, işletme yönetmeliği kapsamında herhangi bir cezai işleme konu olabilecek durumun tespitinin sağlanabilmesi gibi işleme amaçları doğrultusunda işlenir. Hukuki İşlem Verileriniz aramızda çıkacak hukuki uyuşmazlıklar halinde hukuk işlerinin takibi ve yetkili adli kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verilmesi gibi işleme amaçları doğrultusunda işlenecektir.

C. KİŞİSEL VERİLERİN, HANGİ YÖNTEMLERLE VE HUKUKİ SEBEPLERLE TOPLANDIĞI

  • Kişisel verileriniz, Kanunda belirtilen veri işleme şartlarına uygun olarak başta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında Maidan İş ve Yaşam Merkezi tarafından işlenir.
  • Yapılan kira sözleşmeleri ve yönetim faaliyetleri kapsamında fiziken yazılı olarak, Maidan İş ve Yaşam Merkezinin yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kurulmuş yazılım sistemi Apsiyon üzerinden, kart talep formu gibi formlar aracılığı ile fiziki ve yazılı olarak, mail yolu ile veya telefon üzerinden sesli olarak toplanabilir. Plaka okuma sistemleri ve kameralar ile plaka ve kamera kayıt verileriniz fiziksel mekan güvenliğinin sağlanması amacıyla toplanabilir. Maidan tarafından düzenlenecek etkinlik ve organizasyonlar sırasında ve işletme yönetmeliği kapsamında cezai işlemlerin tespitinde görsel ve işitsel kayıtlarınız fotoğraf makineleri veya cep telefonları gibi elektronik cihazlar üzerinden toplanır ve işlenir. Verileriniz, verilerinizin işlenmesinin yukarıda sayılan kanunlarca açıkça öngörülmüş olması, sizler tarafından verilerin alenileştirilmesi, aramızda kurulan sözleşmelerin gerektiği gibi ifa edilebilmesi, sizlere sağlanacak temizlik, bakım onarım, güvenlik gibi yönetim hizmetlerinin tesis edilmesi veya kullanılması için veri işlenmesinin zorunluluk olması, sizlerin ya da başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olan hallerde, veri sahibi sizlerin fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız (baygınlık vb.), sayılan kanunlar kapsamında Maidan’ ın hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi ve Maidan’ın güvenliğinin sağlanması ve reklam kampanya süreçlerinin yürütülmesi gibi meşru menfaatleri kapsamında işlenmektedir. D. KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLARLA AKTARILDIĞI Kişisel verileriniz; KVKK’nın 8 ve 9 uncu maddelerinde belirtilen kişisel verilerin aktarılması hükümleri çerçevesinde Maidan İş ve Yaşam Merkezi tarafından aktarılır. Yukarıda sayılan verileriniz, verilen yönetim ve kullanım hizmetlerinin finansmanının sağlanabilmesi, sözleşmeden kaynaklı kiralama ve yönetim hizmetlerinin gerektirdiği gibi yerine getirilmesi ve alt işverenlere devredilebilesi, güvenliğin sağlanması, temizlik, bakım, onarım, teknik destek, yazılım gibi hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla tedarikçilere, hissedarlara, iş ortaklarına aktarılır.Verileriniz, yukarıda sayılan kanunlar çerçevesinde Maidan’ın hukuki yükümlülükleri kapsamında yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, herhangi bir uyuşmazlık halinde adli ve idari kamu, kurum ve kuruluşlarına ve tedarikçi avukatlarımıza aktarılabilmektedir. Etkinlik ve organizasyonlara ilişkin Maidan sınırları içerisinde çekilen tüm görsel işitsel kayıt verileri Maidan’a ait internet mecralarında herkese açık olarak açık rızanız dahilinde paylaşılır. E. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ İLGİLİ KİŞİ OLARAK HAKLARINIZ Kişisel veri sahipleri olarak;
    1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
    2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    5. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    6. KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    8. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.
    F. VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU Kişisel veri sahibi “İlgili Kişi” olarak sizler, 6698 Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 11. maddesinde yer verilen haklarınızı kullanmak ve taleplerinizi bizlere bildirmek için https://maidan.com.tr/ sitemizde yer alan Başvuru Formu’nu,

formda yer verilen usule uygun olarak doldurmak suretiyle “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre “Mustafa Kemal Mahallesi 2118 Cadde No:4 C Blok 1. Kat ÇANKAYA/ANKARA” adresine, yazılı olarak veya üyeliğinizin teyit edildiği elektronik posta üzerinden yonetim@maidan.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz. Şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Şirket tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.